IMG 20181005 WA0004

Het eerste luik van de uitwisselng zit erop. De voorbije dagen schreven de leerlingen de verslagjes, nu is het tijd voor een terugblik van de begeleiders zelf, meneer Sels en mevrouw De Koninck:

Dag 5 ... met pijn maar ook met heel veel warmte in ons hart beginnen we vroeg aan onze laatste ochtend in Jugendhaus Malbun. Bagage inpakken, kamers opruimen en stofzuigen: iedereen deed zijn best om voor het ontbijt onze h├╝ttenwirt Thomas tevreden te maken

...en dat was hij! "Hier wird viel gearbeitet!" zei hij glimlachend toen hij ons bezig zag. Zelden worden mensen zo vriendelijk en gastvrij onthaald als bij Thomas en zijn vrouw Pia. We zijn er verwend geweest met veel eten, drinken en een perfect uitgeruste accommodatie.

Vol verwachting stapten we op de bus richting het dal voor de grote verrassing en apotheose van deze week te ontdekken: het ' PepperMINTlab'. Onze leerlingen gingen aan de slag met arduino om een sensoren bestuurde robot te bouwen met de Liechtensteinse studenten. We stonden alweer versteld van de vriendelijke ontvangst en het grote engagement dat in Vaduz leeft om kinderen op te leiden met allerlei vaardigheden om hen een goede toekomst te garanderen. Om 11.30u was het tijd voor het afscheid, niet enkel met spijt, maar ook reikhalzend uitkijkend naar ons weerzien in mei. Dan mogen wij hen in Lier ontvangen.

Dit Erasmus project is ook voor ons leerkrachten een meer dan positieve ervaring geweest! We zijn trots op onze leerlingen die telkens beleefd, stipt en vol enthousiasme mee op ontdekking gingen. Dankbaar voor deze fantastische ervaring met een geweldige groep leerlingen en vol met grappige herinneringen (gele auto's, muizenkerk, motorBIRD,...) zijn we ervan overtuigd dat dit alleen een begin is, dus AUF WIEDERSEHEN!