2

{jb_greenbox}Leerlingen en oud-leerlingen die ooit lid zijn geweest van onze werkgroep Podium zullen het beamen: je bent eigenlijk geen lid van een werkgroep, je wordt opgenomen in een grote familie, de Podiumfamilie. Die samenhorigheid steekt (niet-deelnemers) misschien wat de ogen uit, maar vergis je niet: een Podiumdeelname vereist ook enig doorzettingsvermogen!{/jb_greenbox}

"Podiummers" offeren bijvoorbeeld een deel van hun paasvakantie op aan de repetities en moeten hun achterstallig schoolwerk (opgelopen tijdens de Podiumweek) nadien nog inhalen. Wie in dit project stapt, moet bovendien bereid zijn de eigen grenzen af te tasten en misschien ook bepaalde beperkingen onder ogen te zien en die dan liefst ook nog eens overwinnen. Tot slot is het ook niet voor elke deelnemer evident om voor een volle zaal te spelen. En toch zullen Podiummers zichzelf steevast overtreffen, net ook omdat ze élkaar naar een hoger niveau tillen. Toegegeven, deze hele inleiding klinkt een beetje alsof enkele tijgermama's en -papa's de plak zwaaien in de Podiumfamilie, maar dan gaan we voorbij aan het devies van Podium: genieten is nog belangrijker dan deelnemen. Daarom - en we komen eindelijk to the point - zijn Podiumvoorstellingen ook zo genietbaar: de spelvreugde spat van de planken (en palletten!)) en het eindresultaat overtreft telkens weer de stoutste verwachtingen! Zo ook voor de ondertussen alweer twaalfde editie: Reinaert De Vosical.

Het verrassingseffect is na al die jaren misschien wat weggeëbd, maar vergelijk het met je favoriete gerecht bestellen in een goed restaurant: je weet wat je op je bord gaat krijgen, maar het blijft wel lekker! Dit ervaren team moet je het klappen van de zweep niet meer leren! Het weet perfect hoe je zo'n show moet opbouwen. Hoogtepunten opsommen zou dit artikel te lang maken en uitblinkers bewieroken schiet zijn doel voorbij: dit is immers een teamprestatie en elk lid van deze grote familie heeft een waardevolle bijdrage geleverd!

Eén kritische noot: we misten de sprankelende humor die meestal rijkelijk uit de pen van onze collega-regisseur komt gevloeid. Verder niets dan lof voor deze knappe Reinaertbewerking! Indrukwekkend hoe onze collega er jaar na jaar in slaagt om een stuk neer te pennen dat een hele school weet te begeesteren. Hadden we trouwens al gezegd dat we het decor weer geweldig vonden? We waanden ons even in de tropen.

FOTOREEKS: zie facebookpagina