IMG 4733

{jb_greenbox}Wat ooit begon als een "fietstocht" naar Alpe D'Huez, is ondertussen een uit de kluiten gewassen project geworden. De term "fietstocht" zou nu gewoon misplaatst zijn. De werkgroep "Sint-Ursula fietst" richtte ondertussen zelfs een eigen vzw op, de Belgische tak van "CooP Africa Belgium". Elke nieuwe editie overtreft de vorige wat betreft organisatie en voorbereiding.  Een gemotiveerd leerkrachtenteam is haast dagelijks bezig met de planning en opvolging van die activiteiten en uiteraard ook van de fietstocht zelf, want de tocht naar de mythische top van Alpe D'Huez spreekt de deelnemende leerlingen nog meer aan dan het eraan gekoppelde goede doel.{/jb_greenbox}

 

Vandaag stond de eerste etappe van deze tiendaagse fietsreis op het programma en het startschot werd op de middag gegeven, maar niet voor het indrukwekkende eindresultaat van alle inzamelacties werd onthuld. Het duizelingwekkende bedrag van 62 564 euro prijkte op de cheque die de werkgroep met gepaste trots overhandigde aan een bestuurslid van de hoofdafdeling van CooP Africa. Dat is een verdubbeling van de vorige editie, die toen met zijn 31 000 euro al monden deed openvallen. Vergelijk het met een verbetering van het wereldrecord op de 100 meter met een volledige seconde of zo! Over records gesproken, zou zo'n reusachtig bedrag ooit al zijn ingezameld door één Vlaamse middelbare school? Misschien wel hoor, maar we zijn nog steeds een beetje euforisch na de bekendmaking van dat bedrag.

Maar er moet dus ook nog gefietst worden, 1000 km maar liefst, met een lastige slotklim naar Alpe D'Huez. Je kunt de avonturen van onze fietsers volgen op hun blog.

Foto's en filmpjes van de start publiceren we op onze facebookpagina.