20180515 103942

Vandaag trokken onze vierde jaren door het historische hart van Antwerpen. Wie de buurt rond de kathedraal en het Vleeshuis een beetje kent, kan zich dus wel iets voorstellen bij de titel van dit artikel, die uiteraard verwijst naar het bekende nummer van de Antwerpse chansonnier Wannes Van De Velde.

Een flard van de liedjestekst vind je ook terug in het gidsje dat collega geschiedenis Koen Van Overvelt bij elkaar pende om de leerlingen door Antwerpen te loodsen. Het boekje dompelt je helemaal onder in de gouden eeuw van Antwerpen en bevat heel wat tips die je als argeloze toerist nooit zelf zou ontdekken. Het boekje is verder ook doorspekt met historische anekdotes en is opgevat als een wandelzoektocht met quizvragen die de leerlingen met hun groepje oplossen. 

De wandeling leidt de leerlingen onder meer ook naar het MAS (Museum aan de Stroom) en  het Plantin-Moretusmuseum. In de lessen geschiedenis zullen ze hun ervaringen van deze fijne citytrip verder met elkaar delen.


 Onderstaande fotoreeks is gemaakt door de collega die met 4A door de stad trok en bevat dus uitsluitende foto's van die klas. We hopen de reeks later nog aanvullen met foto's van de andere klassen. 

//lyceum17-18.campussintursula.be/#!album-383