podiumi09

Al tien keer brachten we hier verslag uit van de nieuwste Podiumvoorstelling en telkens staken we hier de loftrompet over het eindresultaat. Hopelijk hebt u geen bezwaar tegen een elfde keer? Alleen geven we de trompet eens door aan een collega van de middenschool, zodat u eens eens een andere trompet hoort schallen!

Als leerkracht in de middenschool zie ik heel wat leerlingen komen en gaan. Op het einde van het tweede jaar zwaai ik velen van hen uit, op weg naar het lyceum of instituut, op weg naar een nieuw hoofdstuk in hun schoolloopbaan.  
Ik leerde hen kennen als introvert of extravert, uitbundig of timide, plichtsbewust of nonchalant, leidinggevend of volgend, aandachtig of snel afgeleid, beheerst of impulsief … Dat sommige van hen gemaakt zijn om op een podium te staan, was destijds al duidelijk. Van anderen daarentegen had ik het toen niet kunnen voorspellen.
Een aantal weken geleden lichtte de werkgroep Podium al een tipje van de sluier: de affiche, een prachtige eye-catcher, sprookjesachtig mooi.
Naar jaarlijkse gewoonte trokken we dan vannamiddag met de leerlingen van de middenschool weer naar de Jezuïetenkerk. We zagen hoe de acteurs, muzikanten en dansers het beste van zichzelf gaven. Ze stonden echt te blinken, letterlijk en figuurlijk. Ook de hardwerkende crew van leerlingen en leerkrachten is een team om ‘u’ tegen te zeggen.

Wat een show! Wat een talent! Wat een compositie!

Alweer een schot in de roos! Meneer De Paepe, you did it again!
Shirley Coeckelbergs (leerkracht SUM)


 VOORLOPIGE FOTOREEKS (nog meer lekkers op komst!): 

//lyceum17-18.campussintursula.be/#!album-376