intro
Op onze school bestaan er enkele zeer actieve werkgroepen waarin leerkrachten en leerlingen de handen in elkaar slaan. Leerlingen kunnen zich in september voor de werkgroepen inschrijven via Smartschool.
werkgroepen
Voorstelling algemene werkgroepen: (open voor alle leerlingen)
- Podium: Deze werkgroep is misschien wel het paradepaardje van onze school. Onder leiding van enkele bekwame collega's zet deze werkgroep jaarlijks een heuse voorstelling in elkaar met toneel, muziek, dans,..., maar ze luisteren bijvoorbeeld ook de vieringen op met een streepje muziek.
- het feestcomité: organiseert onder meer het sinterklaasfeest (lees: free podium)
- de sportraad: organiseert elk trimester een toernooi (voetbal - basket - volleybal
- SURPLUS:verzorgt onder meer op leerlingenmaat gesneden vieringen.
- DECO: steekt bepaalde hoekjes in de school in een aangepast thema naargelang het thema.
- KRAS (voorheen het scholierenparlement): leerlingen van de derde graad treden met elkaar en met leeftijdsgenoten van andere scholen in debat over actuele politieke en maatschappelijke thema's.
- Impact: Deze gloednieuwe werkgroep (sinds 17-18) is de opvolger van MOS (milieu op school), maar ziet het ruimer dan alleen milieu. Zo verwoorden ze het zelf: ""We willen een positieve impact hebben op verschillende domeinen van het leven van onze leerlingen. We werken op de laatste drie pijlers van onze opvoedingsproject: milieubewust, gezond, goed en gelukkig. "
- Café parlé: voert luchtige conversaties in het Frans en doet dat op een speelse manier, zodat je nooit het gevoel krijgt dat het om een veredelde bijles Frans zou gaan.
- Libri: bedient je op je wenken als je graag en veel leest. Je bezoekt bijvoorbeeld de Antwerpse Boekenbeurs of geniet samen van een goed gedicht.
werkgroepen zesde jaar
- In het 6de jaar zijn er enkele specifieke werkgroepen die zich toeleggen op onder meer de 100-dagenviering, de proclamatie en het eindejaarsbal.
leerlingenraad
Naast deze werkgroepen is er uiteraard ook nog de leerlingenraad. Zij heeft de kans om mee het beleid van de school te maken. Ze ontwerpt voorstellen die in de beleidsraad op tafel komen. Leerlingen die in de leerlingenraad zetelen hebben zich eerst kandidaat gesteld en zijn dan via democratische verkiezingen in de raad gestemd.