intro
Sterk aso-onderwijs in een gemoedelijke sfeer, het zou de slogan van onze school kunnen zijn. Nu zijn slogans vaak nogal holle frases die vooral catchy moeten klinken. Op de volgende pagina's leest u hoe wij die uitspraak inhoud geven.
sterk aso-onderwijs
In het ASO krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een jongvolwassene met een gezonde dosis zelfdiscipline en een kritische ingesteldheid. Onze school staat je in dit proces bij met raad en daad en houdt daarbij rekening met je eigenheid.
Als je de nodige interesse koestert voor talen, wetenschappen en cultuur en je er niet voor terugdeinst om grote brokken theorie onder de knie te krijgen, dan zal je zeker je mannetje kunnen staan in het ASO.
Je koestert waarschijnlijk ook de ambitie om na je ASO-loopbaan nog verder te studeren aan een hogeschool of universiteit. Onze school helpt je deze ambities waar te maken. Je verwerft bij ons niet alleen de nodige kennis in verschillende vakdomeinen, je bouwt ook een rijk arsenaal op aan sociaal-emotionele en intellectuele vaardigheden.
Kortom, als je na vier jaar lyceum je ASO-diploma op zak hebt, ligt de wereld aan je voeten.
Holle woorden? Dan vertellen we er nog met enige trots bij dat onze school zeer hoog scoorde bij de meest recente doorlichting en dat onze oud-leerlingen mooie resultaten voorleggen in het hoger onderwijs. We scoren met onze oud-leerlingen hoog boven het landelijke gemiddelde.
leren leren
Onze school besteedt erg veel aandacht aan een krachtige en stimulerende leeromgeving. "Leren leren" is daar een belangrijk onderdeel van. Hieronder kunt u onze visie daarop nalezen:
gemoedelijke sfeer
Het Sint-Ursulalyceum is geen mastodont van een school. Net deze kleinschaligheid koesteren we als een sterke troef. Het geeft ons immers de kans om onze leerlingen echt individueel te begeleiden en op te volgen. Het zorgt ook voor een klassenoverschrijdende band tussen onze leerlingen. Nieuwe leerlingen voelen zich ook heel snel thuis op onze school, mede dankzij het "peter en meter-systeem": leerlingen van het zesde jaar ontfermen zich over de nieuwkomers van het derde jaar en eventueel ook over nieuwe leerlingen in de andere jaren. Ze organiseren mee de onthaaldag op de eerste schooldag en gaan zelfs mee op klassendag.