Het Sint-Ursulalyceum is de ASO-afdeling van de Campus Sint-Ursula. Het lyceum kan al jarenlang pronken met de mooie resultaten van haar oud-leerlingen aan hogescholen en universiteiten en durft dan ook zonder pretentie stellen dat het sterk ASO-onderwijs aanbiedt.
Klik op de tabblaadjes hierboven voor meer informatie over onze studierichtingen. Dit is alvast ons aanbod in een schematisch overzicht:
2de graad
In de tweede graad biedt het lyceum vier studierichtingen aan:
economie
wetenschappen
Grieks-Latijn
Latijn
De studierichtingen van de tweede graad hebben een ruime gemeenschappelijke basis. Zo krijg je de kans om te ontdekken wat jouw ding is vooraleer je een specifiekere richting uitgaat in de derde graad. Toch krijgt elke richting al een eigen gezicht door enkele specifieke vakken die eigen zijn aan die richting. Zelfs binnen dezelfde studierichtingen zijn er al enkele subtiele verschillen (studievarianten), die je kan ontdekken in de lessentabellen. In onze brochure vind je trouwens meer informatie over elke studierichting!
3de graad
In de derde graad kan je kiezen uit maar liefst acht studierichtingen:
vier richtingen met Latijn:
Grieks-Latijn
Latijn - wetenschappen
Latijn - wiskunde
Latijn - moderne talen
vier richtingen zonder Latijn, de zogenaamde moderne wetenschappen:
wetenschappen - wiskunde
moderne talen - wetenschappen
economie - wiskunde
economie - moderne talen
De weg ligt dan helemaal voor je open. Je kiest de richting die je op het lijf geschreven is. In onze brochure vind je trouwens meer informatie over elke studierichting!
Meer dan twintig specifieke uren bepalen de eigenheid van elke studierichting, die telkens uit twee gelijkwaardige hoofdcomponenten bestaat (bijvoorbeeld economie - moderne talen). In de lessentabellen ontdek je de verschillen in lestijden per vak. Je zult in deze lessentabellen ook op de term "seminarie"stuiten. Dit zijn uren die heel wat mogelijkheden bieden: groepswerk, vakoverschrijdende thema's, begeleid zelfstandig leren, ICT-lessen,...
filmpje
Bekijk het filmpje met de voorstelling van de studierichtingen!