Sint-Ursula fietst

Onze school organiseert om de twee jaar het project ‘Sint-Ursula fietst’. Vooral de fietsreis spreekt tot de verbeelding, maar het zou wat kort door de bocht zijn om dat project daarop vast te pinnen! Deelnemende leerlingen van de derde graad werken immers ook een schooljaar lang rond de Noord-Zuidverbinding. Via kennisgeving en sensibilisering zamelen ze geld in ten voordele van CooP-Belgium, een organisatie die fietsen schenkt aan Oegandese jongeren die (te) ver van hun school wonen.

‘Sint-Ursula fietst ’draait niet alleen om het leren over de wereld, maar om het beleven van de wereld.

‘Sint-Ursula fietst ’is een exponent van wat onderwijs moet zijn: leren en daarmee aan de slag gaan. Leren leven en leren door te leven. Proeven, ruiken, zweten, voelen, betrekken, onderdompelen en afstanden overbruggen met wat je leert.

Daarom stapt geen enkele leerling of leerkracht vrijblijvend mee in dit project. Elke deelnemer trekt zich het lot aan van leerlingen in Oeganda en engageert zich om zoveel mogelijk Oegandese leerlingen in het zadel te helpen. Dit kan door op zeven dagen 800km mee te fietsen naar de Vogezen. Je kan ook deelnemen aan een inleefreis naar Oeganda of Kenia. Op deze manier wordt elke deelnemer een ambassadeur van CooP-Belgium.

Kruip die fiets op, daag jezelf uit, grijp kansen en zorg er tegelijk voor dat anderen de ruimte krijgen om dat ook te doen. Het maakt niet uit of dat in België, Frankrijk, Kenia of Oeganda is. Een fiets maakt een verschil!